Top site-uri de socializare…in aparenta

Un raport lansat de “State of Mind” pentru al treilea trimestru al anului in curs, dezvaluie modul in care utilizatorii de Internet interactioneaza cu Web-ul si in care isi distribuie timpul petrecut online. Desi studiul a fost realizat in SUA, acesta are o puternica relevanta si la nivel mondial. Raportul releva ca utilizatorii de Internet aloca mai mult timp site-urilor de socializare decat jocurilor online, email-ului si vizionarii de clipuri/ filme, impreuna.

In mai anul acesta, americanii au petrecut 53.5 miliarde de minute pe Facebook. Numarul uluitor transforma Facebook in lider nu doar intr-un top site-uri de socializare ci si in topul tuturor website-urilor accesate in trimestrul 3 al acestui an. Asadar, desi in aparenta diagrama de mai jos pare sa indice un top al site-urilor de socializare, el indica doar topul site-urilor pe care utilizatorii de internet au stat cel mai mult in aceasta perioada.

Top site-uri de socializare. Facebook: lider absolut

Trendul de utilizare al site-urilor de socializare, in special Facebook, este unul ascendent dar si procentul populatiei care utilizeaza aceste servicii este in crestere.

top site-uri de socializare

Top site-uri de socializare: ne arata de fapt cele mai accesate site-uri ale momentului

Importanta pe care a dobandit-o social media in vietile utilizatorilor de internet este una imensa, urmatorul citat din raportul Nielsen fiind mai mult decat relevant:

Whether it’s a brand icon inviting consumers to connect with a company on LinkedIn, a news ticker promoting an anchor’s Twitter handle or an advertisement asking a consumer to “Like” a product on Facebook, people are constantly being driven to social media.

Toate aceste informatii nu fac decat sa creasca necesitatea includerii social media in strategia de marketing, asta in cazul in care se vrea eficienta. De acord?