instrumente online

Tu ce instrumente online folosesti…

… pentru monitorizarea activitatii pe retelele de socializare? Daca raspunsul este niciun instrument, iar social media nu inseamna pentru tine doar un loc de intalnire virtuala cu prietenii, e timpul sa faci o schimbarea in acest sens. Utilizarea social media in activitatea de promovarea a afacerii tale implica, dupa cum o fac toate activitatile de promovare, utilizarea unor instrumente de masurare si monitorizare.

Si, cu cat creste numarul de canale social media existente, cu atat creste si numarul instrumentelor de monitorizarea acestor canale. Motivele pentru care apar din ce in ce mai multe astfel de instrumente sunt cat se poate de evidente: necesitatea evidentierii activitatilor de social media cu adevarat eficiente, justificarea rezultatelor anumitor campanii in fata conducerii companiei etc.

Cele mai populare instrumente online de monitorizare social media

Iata care sunt cele mai populare instrumente de masurare si monitorizare a activitatii tale sociale pe Internet, prezentate de marketingportal.ro:

1. HootSuite – acesta este un panou social media care iti masoara activitatea pe toate retelele social media. Panoul permite administrarea mai multor profiluri, programarea postarii de mesaje sau tweet-uri, analiza traficului etc .

2. TweetReach – un instrument care analizeaza popularitarea tweet-urilor tale, cati oameni le citesc, de cate ori au fost repostate etc.

3. EditFlow – plugin WordPress ce permite administrarea activitatii editoriale. In cazul celor care detin un website unde scriu mai multi autori, acest instrument se dovedeste extrem de util.

4.  Traackr – o metoda destul de facila de a descoperi oamenii influenti din industria in care activezi. Interactiunea cu astfel de internauti iti poate aduce beneficii majore daca dai dovada de rabdare si perseverenta. Ideea acestei unelte online: “URL don’t influence people. People infuence people. Relevant people influence people.”

5. Social Mention – iti permite sa monitorizezi in timp real anumite cuvinte cheie. Te va ajuta in monitorizarea prezentei online a unui anumit brand si masurarea acestuia.

6. SocMetrics – un instrument care te ajuta sa identifici brandurile influente, sa le intelegi filosofia, sa interactionezi cu ele si apoi sa iti monitorizezi propria campanie.

7. Ice Rocket – un motor de cautare pentru bloguri extrem de eficient, care te va ajuta sa cauti un anumit subiect si sa vezi de cate ori este mentionat in bloguri.

8. Rapleaf – instrument online util celor care trimit newsletteruri prin email. Site-ul ofera informatii = despre preferintele celor din lista de mail, informatii care se vor dovedi extrem de utile in construirea unei oferte personalizate.

Toate aceste instrumente online de monitozirare te vor ajuta sa vezi ce functioneaza si ce nu …

…pentru a construi campanii de succes in spatiul Social Media, si pentru a-ti tine in permanenta clientii multumiti. Foloseste-le cu incredere!