Un graphic designer sau un designer grafic este cel care se ocupa de planuirea, de analizarea si totodata de crearea unor solutii vizuale, cu scopul de a comunica diferite mesaje. De fiecare data cand se apeleaza la serviciile sale, designerul grafic gaseste cea mai buna solutie pentru transmiterea mesajelor, folosindu-se de culori, animatii, ilustratii sau diferite tipuri de layot-uri.
In ceea ce priveste designul grafic, acesta este de mai multe tipuri, iar atunci cand aveti nevoie de serviciile unui graphic designer, este foarte important sa tineti neaparat cont de nevoile dvs.
Exista designeri grafici foarte buni in proiectarea site-ului web. Exista alti designeri foarte buni in proiectarea grafica de mediu, iar acestea sunt doar cateva exemple. Cautati un designer grafic care sa fie bun in domeniul in care va desfasurati activitatea.
In randurile urmatoare, acest articol va prezinta cateva tipuri polulare de design grafic. De aceea, daca aveti nevoie de serviciile unui graphic designer, este important sa cititi pana la final.

Designul materialelor de marketing si publicitate

In momentul in care vine vorba despre acest tip de design grafic, primul lucru la care oamenii se gandesc este fara doar si poate designul materialelor de publicitate si marketing. De exemplu, daca discutam despre companiile mari care pun foarte mult accent pe marketing, aceste companii detin departamente in care isi desfasoara activitatea designeri grafici cu un nivel mare de experienta, care lucreaza intens, cu scopul de a crea cele mai eficiente strategii.
In aceasta situatie, de obicei designerul nu ia parte la constructia strategiei. Mai degraba, rolul acestuia este unul limitat. Cea mai importanta misiune a acestuia este aceea de a transpune cerintele care au fost testate inainte, de catre personalul departamentului de marketing.
Exemple de materiale create de un astfel de designer grafic: brosuri, cataloage, bannere, infografice, postere, brosuri, flyere.

Design grafic de identitate vizuala

Un brand este cel care reprezinta relatia dintre o companie si publicul acesteia. In ceea ce priveste designerii de identitate vizuala, trebuie facuta precizarea ca misiunea acestora este una complexa.
Cea mai importanta menire pe care acestia o au, este reprezentata de transmiterea publicului larg, a caracteristicilor intangibile ale afacerii, cum ar fi experienta, personalitatea sau emotiile.
Este deosebit de important ca relatia unui graphic designer cu proprietarii unui brand, sa fie una cat se poate de deschisa in timpul colaborarii. Relatia dintre aceste doua parti trebuie sa implice o comunicare intensa.

Este de-asemenea foarte important ca designerul grafic sa inteleaga clar care este misiunea si viziunea firmei, iar dupa ce au loc unele discutii cu privire la acest aspect, cand designerul intelege clar care sunt toate cerintele companiei, acesta realizeaza logo-uri+familie de fonturi+palete de culori. Acesta creaza imagini si ilustratii care se potrivesc perfect cu personalitatea brandului.
In afara elementelor de papetarie si a cartilor de vizita, designerii grafici trebuie sa ofere si un manual de brand. In manualul de brand trebuie sa fie precizate si recomandate moduri in care brandul respectiv trebuie expus, pentru atingerea potentialului maxim.

Designul de animatie

Proiectantii de animatie si miscare utilizeaza software specializat pentru a crea totul, de la desene animate la grafica sociala animata. Grafica creata de acesti designeri poate oferi divertisment prin intermediul unor emisiuni TV sau jocuri video.
De-asemenea, grafica creata de catre acesti designeri grafici poate atrage atentia asupra unui cont de social media corporativ sau poate ajuta oamenii sa invete prin videoclipuri informative animate. Designerii de animatie lucreaza cu o echipa pentru a-si duce la bun sfarsit ideile creative, de la schite brute la creatii complet animate.
Tipurile de lucrari produse de acest tip de designeri grafici includ: jocuri video, desene animate si animatii pentru televiziune sau filme, animatie de marca pentru canalele de socializare, grafica video pentru videoclipuri online.
Abilitati necesare unui astfel de designer sunt: Storyboarding, software CAD, software de editare video, rezolvare de probleme, lucru in echipa.

Design de imprimare

Se poate ca era digitala sa fi schimbat intr-o foarte mare masura lumea designului grafic, dar cu toate acestea, acest lucru nu inseamna ca nu exista inca o piata in ceea ce priveste imprimarea.
Designerii grafici care se ocupa de astfel de designuri, sunt specialisti in crearea lucrarilor care urmeaza sa fie vizualizate fizic. Aici ne referim la panouri publicitare, carti de vizita, autocolante, cani, tricouri si tot felul de alte produse personalizate.
Abilitatile necesare ale acestor designeri sunt proiectarea machetei, teoria culorilor, tiparirea si Adobe Creative Suite.
Acestea sunt doar cateva tipuri de design grafic, in care s-au specializat designerii. Exista insa si diferite alte categorii de design grafic, iar in cazul in care doriti sa aflati mai multe detalii despre acestea, va puteti indrepta atentia spre HowDoDesign.com.
Cunoscand toate tipurile de graphic designeri, cu siguranta decizia de a alege cel mai potrivit designer pentru nevoile dvs. si pentru nevoile companiei dvs. va fi mult mai simplu de luat.