Marketingul pe mobil (M-Commerce) este diferit de marketingul tradițional. Când dezvolți o strategie de marketing mobil, trebuie să ai grijă la multe aspecte; în caz contrar, este posibil ca mesajele tale să nu fie citite și partajate. Iată câteva modalități de a determina dacă faci ceva greșit în ceea ce privește  marketingul M-Commerce.

Nu folosești o pagină dedicată pentru a fi deschisă pe mobil

Dacă nu folosești o pagină adaptabilă pentru mobil, clienții tăi sunt predispuși să dea clic pe butonul back și să treacă la un alt site web care este compatibil cu dispozitivele mobile. Știai că mai mult de 72% dintre utilizatorii de internet doresc site-uri compatibile cu dispozitivele mobile? Un număr atât de mare este motivul suficient pentru a te asigura că site-ul tău este conceput special pentru dispozitivele mobile.

Viteza de încărcare a site-ului este prea lentă

Sondajele arată că 73% dintre consumatorii de internet consideră că site-urile mobile pe care le vizitează sunt prea lente și 74% dintre aceștia au spus că vor părăsi un site care se încarcă în mai mult de 5 secunde. Prin urmare, trebuie să testezi viteza de încărcare a site-ului și să te asiguri că nu pierzi clienți din cauza acestei situații ușor remediabile.

De ce trimiți e-mailuri atunci când clienții doresc să fie abordați prin mesaje?

Un număr tot mai mare de oameni ar prefera să primească oferte speciale, informații și alte tipuri de comunicare prin mesaje, decât să primească un e-mail. Utilizarea SMS-urilor oferă, de asemenea, clienților o conexiune directă cu compania ta și o modalitate mai ușoară de a răspunde la mesajul tău, dacă aleg să facă acest lucru. SMS-ul este, de asemenea, excelent pentru trimiterea codurilor personalizate legate de informațiile de plată și de expediere ale unui client, astfel încât să le puteți oferi recomandări de cumpărături personalizate, precum și alte oferte.

P.M.I.- Prea multe informații

Oricât de nou și performant ar fi un telefon mobil, ecranul acestuia este mult mai mic comparativ cu un desktop. Asta înseamnă că dacă paginile tale au prea mult conținut, fie că este vorba de text, grafică, reclame sau orice altceva, s-ar putea să îți alungi fără știre clienții. Dacă o pagină este prea încărcată, îți vei frustra cititorii și vor ieși din pagină, deoarece nu vor să-și piardă timpul derulându-ți pagina pentru a afla ce mesaj vrei să transmiți.

Pagina nu este structurată corect

Atunci când utilizează un dispozitiv mobil, oamenii au tendința de a parcurge pagina foarte repede și pierd multe informații dacă site-ul tău nu este bine structurat. Alege să folosești titluri sugestive, etichete la produse și întotdeauna fii onest cu privire la prețuri. Nimeni nu este încântat de prețuri ascunse și condiționări. Și dacă te confrunți cu problema prețurilor, intră pe pricevent.com ca să o rezolvi. Cei de la Pricevent îți oferă cel mai bun soft de monitorizare a prețurilor concurenței, cu date multe și bine structurate, astfel încât tu să poți lua cea mai inteligentă decizie cu privire la valoarea produselor tale.

Prin urmare, trebuie să îți proiectezi pagina într-un mod care să permită cititorului să  o parcurgă cu ușurință și să găsească repede ceea ce caută, fără surprize neplăcute ascunse.

În concluzie, în detalii stă cheia succesului. Lucruri pe care le consideri banale, dacă le schimbi îți pot aduce beneficii la care nici nu te-ai fi gândit. În perioada de incertitudine pe care o traversăm, un lucru este sigur – trebuie să profiți de orice oportunitate pentru a-ți dezvolta afacerea.

„Când pierzi, nu pierde lecția.” – Dalai Lama